Stavanger Fotballgolf i Rogalands Avis

Her er litt fra dagens artikkel i RA som handler om Stavanger Fotballgolf:

Fotballgolf er satt sammen av idrettene fotball og golf. Konseptet er nokså enkelt: skyt ballen på de oppsatte målene/hullene, og laget og personen med færrest touch vinner.

– Dette er litt for oss som har spilt fotball tidligere, men som har lagt karrieren på hyllen, sier Dagi Dreyer, initiativtaker til Stavanger fotballgolf.

Laget, på rundt 18 mann, trener to ganger i uken, fordelt på tre forskjellige baner. Den nyeste banen er Vaulen badeplass, hvor de har 26 hull. Hullene er derimot ikke hull i tradisjonell forstand, men betegnes heller som mål. To hull består for eksempel av å slå ballen fra søppelkasse til volleyballstang, og videre fra volleyballsanden og opp til en lekeplass i nærheten.

– Alt fra benker til trær brukes som hull. Vi trener på kveldstid når det er lite folk her, men vi tar selvfølgelig hensyn til andre besøkende, sier Dreyer.

Satser på NM

Stavanger Fotballgolf er foreløpig ikke en registrert klubb, men Dreyer sier de kommer til å søke i nærmeste framtid.

– Når vi blir klubb vil vi prøve å få på plass medlemskontingenter og drakter. Hvert år arrangeres det NM på østlandet, så vi satser på å jobbe oss oppover og få sendt noen dit neste år, sier Dreyer.

Ballkontroll og utholdenhet

Under kampen har laget med seg et skjema hvor de skriver opp poengsum på enkeltpersoner og lag, og det kåres en vinner i hver kategori. Dreyer sier det kreves litt for å spille fotballgolf, men at de også har spillere på laget som aldri har vært aktive i fotballen.

– Du må ha en god fot, god ballkontroll og god utholdenhet. Også konsentrasjon og taktikk spiller inn, sier Dreyer.

Foreløpig består laget kun av menn, men alle som vil være med, skal få være med. Selv om de spiller for moro skyld blir det ofte litt rivalisering på banen.

– Vi coacher hverandre og hjelper hverandre så godt vi kan, men konkurranseinstinktet er definitivt høyt, sier Dreyer.

– Ja, det beste med dette må være konkurransen. Dessuten er det noe spesielt med fotballgolf når du er interessert i fotball. Det er skikkelig kult, legger Karl Magnus Nøkling til.

Stavanger Fotballgolf har allerede fått forespørsel fra en Viking-spiller om han kan få være med på en av treningene deres.

– Vi er såppass gode at ingen Viking-spillere har noen reell sjans, så de må bare melde seg på, sier Dreyer.

Posted in Uncategorized.